Restpartijen verkopen aan een opkoper

Restpartijen verkopen aan een opkoper

Wanneer de gehele voorraad van de goederen die jij verkoopt niet uitverkocht raakt, kan je ervoor kiezen om de restpartijen te verkopen aan een opkoper. Op deze manier beperk of voorkom je verlies op je goederen en draai je toch een redelijke omzet. Is het samenwerken met een opkoper iets voor jou? Je blijft niet met restgoederen of retouren zitten en krijgt er een eerlijke prijs voor. We vertellen je er graag meer over in dit artikel:

Wat zijn restpartijen en opkopers?

Een restpartij is een soort verzamelnaam voor overgebleven producten die niet meer via de normale manier verkocht worden. De producten worden niet meer gekocht in de winkel en worden uit het assortiment gehaald. Dit kan liggen aan het seizoen, maar ook omdat er gewoonweg weinig markt voor is op het moment.

Bij een opkoper van restpartijen  kun jij dan ook van de goederen afkomen waar jij in jouw bedrijf niet meer goed vanaf komt. Zij bieden de mogelijkheid om de restpartijen een nieuw leven in te blazen en een tweede kans te geven. In sommige gevallen lukt dit niet en zijn zij in staat om een restpartij van de afzetmarkt te laten verdwijnen. Dit verlies is dan niet voor jou, maar voor de opkoper. Jij krijgt een bedrag geboden voor de partij waarvan de opkoper de prijs bepaald.

Waarom verkoop je restpartijen aan een opkoper?

Er zijn voor bedrijven meerdere redenen om restpartijen te verkopen aan opkopers. De koper kent de waarde van de producten en zal er dus een realistische prijs voor in ruil geven. Zo krijg je in een keer een hoop extra geld. Als er producten in je assortiment niet verkopen of niet in het assortiment meer passen, zal dit extra huur gaan kosten voor de opslagruimte voor al deze producten. Hierom is het handiger het de verkopen aan opkopers. Je hoeft dan geen opslagruimte te huren, dat is duur en betekent nog meer kosten.

Youngstox

Youngstox is een bedrijf die restpartijen, retourgoederen en faillissement goederen opkoopt en beschikt daardoor over een continue voorraad. De goederen van hen komen uit: Retouren, faillissementen, showmodellen, restpartijen en overstocks. Grote diversiteit aan goederen. Youngstok gaat zowel internationaal als nationaal. Zij kopen het dus op en bieden een reële prijs. 

Een opkoper is financieel aantrekkelijk. Producten die overblijven en niet verkocht worden in het assortiment, daar wil je het liefst zo snel mogelijk van af. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je overgebleven producten hebt. Wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Je contacteert een opkoper en verteld over de zaken. Het proces begint. De opkoper komt langs voor een waardebepaling. Inschatten en bepalen wat de waarde van deze producten nog is of nog kan worden. Op basis van de waardebepaling, betaald de opkoper de restpartijen verkoper een reële prijs. De restpartijen verkoper is nu van de producten af en de opkoper heeft er nu een nieuwe voorraad bij. Zij nemen dit mee en slaan dit op in hun vele opslagruimtes. 

Ben jij een bedrijf en loopt een bepaald assortiment niet goed of komt er een nieuw assortiment in de winkel tijdens de seizoenswisseling. Denk dan na over een opkoper voor de restpartijen. Financieel een succes en qua opslag ook!

Geplaatst op Categorieën Handel