Telefoon verkopen in een handomdraai

Telefoon verkopen in een handomdraai

Toe aan een nieuwe telefoon en klaar om je oude telefoon te verkopen? Dit kan best een lastige klus zijn, maar je kan het jezelf ook heel gemakkelijk maken. Om je telefoon op de juiste manier te verkopen moet je een paar stappen volgen. Wat zijn die stappen? Dat leggen wij hieronder stap voor stap uit!

Stap voor stap jouw telefoon verkopen

Mensen verkopen vaak hun telefoon voor het geld dat ze ervoor krijgen. Met dit geld kopen ze dan weer een nieuwe telefoon. Je draagt daarnaast ook bij aan een beter milieu, omdat je de telefoon weer doorverkoopt, recycle je de telefoon als het ware. Kwaliteit boven kwantiteit. 

De eerste stap die uitgevoerd moet worden, in eigen belang, is een back-up maken van de Cloud. Op je telefoon staat zo ongeveer je hele leven. Je adresboek, al je contacten, je foto’s en nog veel meer. Al deze dingen wil je natuurlijk niet kwijtraken wanneer je je telefoon verkoopt. Daarom maak je een back-up van de Cloud. Vervolgens verwijder je je telefoonkaart, oftewel je SIM. Het geheugen van je telefoon. 

Nu heb je alle gegevens van de telefoon afgehaald en klaargezet voor de volgende telefoon. Jouw oude telefoon ga je nu resetten. Je zet de telefoon terug in fabrieksinstellingen. Fabrieksinstellingen zijn de instellingen zonder persoonlijke gegevens of apps. De standaard instellingen, wanneer jij jouw nieuwe telefoon koopt, zal jouw telefoon ook op deze instellingen staan. 

Vervolgens is het belangrijk jouw telefoon er zo goed als nieuw uit te laten zien. Maak hem schoon doormiddel van een grondige reiniging. Gebruik ontsmettingsmiddel, microvezeldoekjes, wattenstaafjes, sateprikkers en tandpasta. Hiermee maak je de telefoon weer als nieuw. Maak de set origineel. Stop de officiële telefoonaccessoires bij de telefoon en verpak het als het ooit was. Zo zul je er meer geld voor krijgen. 

Afhankelijk van welke telefoon je verkoopt, hoe meer geld je krijgt. Ga je een IPhone verkopen? Dan zul je gegarandeerd meer geld krijgen dan wanneer je een Huawei zult verkopen. 

Nu jouw telefoon klaar is voor verkoop is het tijd om hem daadwerkelijk te verkopen. Dit kun je via verschillende websites doen. Swappie is een site waar je telefoons kunt omruilen. Dit is dus niet wat jij zoekt. Een website die telefoons verkoopt. Bij ons schiet er één site te binnen en dat is: marktplaats. Marktplaats heeft duizenden aanbieders en kopers. De kans dat je hierop jouw mobiel verkoopt voor een goede prijs is groter dan op een andere website. 

Maak goede foto’s van elk opzicht van de telefoon en laat vooral zien als er een klein krasje zit. Je wilt geen slechte recensie ontvangen van een klant die de telefoon koopt, niet wetende van de beschadiging. Goede foto’s en eerlijke verkoop. Plaats de foto’s en maak er een mooie advertentie van. Vergelijk de andere prijzen op marktplaats en baseer hierop wat jouw verkoopprijs gaat worden.

Geplaatst op Categorieën Handel