Verschillende soorten printers

Als eigenaar van een bedrijf heb je je het hoogstwaarschijnlijk al druk genoeg. Je zit dan ook niet te wachten op een vertraagd productieproces. Je wil het liefst dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt, waardoor je veel winst kan maken en weinig verlies lijdt. Het is dan ook belangrijk om je productieproces zo efficiënt mogelijk te maken, door te kijken naar wat het beste past bij jouw bedrijf.

Een snelle continuous inkjet printer en een betrouwbare thermal transfer printer zijn twee populaire printtechnologieën die in de productie industrie gebruikt worden. Elke technologie heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen en het is dan ook belangrijk om de verschillen tussen beide duidelijk voor ogen te hebben. Op die manier kun je kiezen welke optie het beste is voor je bedrijf.

Continuous inkjet

Continuous inkjet printers worden gebruikt voor het printen op een groot scala aan materialen. Denk hierbij aan kunststoffen, metalen en glas. Een continuous inkjet printer gebruikt een continue stroom aan inktdruppels, die worden opgeladen en afgebogen door een elektrostatisch veld. Hierdoor worden tekens gevormd op het oppervlak van het materiaal dat wordt gebruikt. Continuous inkjet printers staan bekend om hun hoge printsnelheden en het vermogen om op oneffen en onregelmatige oppervlakken te kunnen printen. 

Een van de voordelen van een continuous inkjet printer is de flexibiliteit. Een continuous inkjet printer kan op veel verschillende materialen printen, inclusief gebogen materiaal of materialen met een bepaalde textuur. Een nadeel van een continuous inkjet printer is dat de inkt duur kan zijn en de printers daarnaast ook duur zijn in aanschaf. 

Thermal transfer printers

Een thermal transfer printer gebruikt een verwarmd lint waarmee inkt wordt overgebracht op een etiket of ander materiaal. Hierdoor kunnen hoogwaardige barcodes, labels en andere productidentificatiemarkeringen op een groot scala aan materialen worden aangebracht. Denk hierbij aan plastic, papier en karton. Thermal transfer printers staan bekend om hun hoogwaardige manier van afdrukken en de mogelijkheid om variabele gegevens af te drukken (zoals serienummers, vervaldata en productcodes).

Een van de voordelen van zo’n thermal transfer printer is dat ze duurzame kwaliteit afdrukken produceren. Het lint dat wordt gebruikt is bestand tegen vlekken, vervaging en slijtage en is eenvoudig te gebruiken. Een nadeel is echter dat de thermal transfer printer minder flexibel is dan een continuous inkjet printer, nu zij alleen geschikt zijn voor vlakke ondergronden. Daarnaast zijn ze ook wat langzamer dan continuous inkjet printers.

Kortom, zowel continuous inkjet printers als thermal transfer printers hebben hun eigen voor- en nadelen. Wacht dus niet langer en kijk welke optie het beste bij jouw bedrijf past!

Geplaatst op Categorieën ICT