Goederen veilig vervoeren in een houten transportkist op maat

De producten die door bedrijven worden gemaakt zijn zeer divers. Het ene bedrijf maakt producten die een erg onhandige vorm hebben om te transporteren en andere bedrijven maken producten die met zeer veel voorzichtigheid moeten worden behandeld. Voor dergelijke producten is het meestal niet mogelijk om een standaard houten transportkist te gebruiken. Daar passen de producten niet altijd in, en in andere gevallen kunnen ze niet veilig worden gezekerd. Een houten transportkist op maat laten maken is dan de beste oplossing. Er zijn specifieke oplossingen voor wegvervoer, zeevracht en luchtvracht.

1. Dingen om rekening mee te houden

Bij het laten bouwen van een maatwerk houten transportkist moet met meerdere factoren rekening worden gehouden. Uiteraard zijn dat de afmetingen en het aantal producten dat in de kisten moet passen. Het hout dat gebruikt wordt aangepast op de vervoersmethode. Voor producten die per luchtvracht verzonden worden is het belangrijk om het gewicht van de houten transportkist zo laag mogelijk te houden. Bij vervoer per vliegtuig wordt immers betaald op basis van het gewicht van het totale pakket. Voor deze kisten wordt een lichtgewicht houtsoort gebruikt. Bij vervoer over zee is een stevige constructie van de transportkist erg belangrijk.

2. Duurzaam geproduceerd hout

Voor het maken van een houten transportkist is hout nodig van een bepaalde kwaliteit. Tegenwoordig wordt er als dat mogelijk is altijd gekozen voor hout uit duurzaam verbouwde bossen. Dat is belangrijk als bijdrage aan een gezond klimaat. Voor veilig vervoer is het van belang dat een houten transportkist sterk is. Hij hoeft echter niet overdreven sterk te zijn. Daarom wordt op basis van de afmetingen, het gewicht van het product en de wijze van vervoer nauwkeurig berekend hoe sterk de transportkist moet zijn. Daardoor wordt er geen hout verspild. Ook dat helpt om de CO2 uitstoot te verlagen.

3. In- en uitpakken

Een bedrijf dat houten transportkisten op maat maakt weet alles over de manieren waarop producten veilig kunnen worden verpakt. Daarom wordt als service naast het ontwerpen en bouwen van de houten transportkist ook het in- en uitpakken van de producten aangeboden. Als opdrachtgever weet je dan zeker dat jouw dure machine veilig van je bedrijf naar de klant wordt vervoerd. Vooral bij het vervoer van zeer zware producten is er behoefte aan gespecialiseerde kennis. Door zo’n product in een maatwerk houten transportkist te vervoeren is de kans op beschadigingen erg klein.

Tip: Dongen Packaging