Zo haal je het maximale uit de beveiliging voor de zorg

Het valt vaak niet echt op tijdens een bezoekje aan een zorginstelling, maar hier zijn vaak vele soorten beveiliging aanwezig. Dit is belangrijk om orde te kunnen bewaren. Een zorginstelling zoals een ziekenhuis is een plek waar veel mensen samen komen. Hierdoor is het overzicht snel kwijt zonder goede beveiliging. Als gevolg geeft beveiliging zowel aan werknemers alsook bezoeker een veilig gevoel. Lees hier alles over welke soorten beveiliging goed in te zetten zijn voor de zorg.

Zorgbeveiliging

Voorbeelden van verschillende zorginstellingen zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen en verpleeghuizen. Echter zijn instanties zoals het Leger des Heils ook zorginstellingen. Hierdoor kan het beveiligingswerk erg uiteenlopen. Het hangt immers van de situatie af. Zorgbeveiligers zijn 24/7 beschikbaar. Dit is essentieel, aangezien zorginstellingen ook altijd open zijn. Bovendien is het belangrijk dat de beveiligers snel kunnen schakelen. Ze zullen immers met allerlei soorten mensen in aanmerking komen. Een pluspunt van zorgbeveiligers is dat ze flexibel en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Ter erkenning hebben ze ook de correcte trainingen en certificaten behaald. Met deze punten in gedachten ben je zeker dat een ervaren en professionele beveiliger bij jouw zorginstelling rondloopt.

Aanvullende beveiliging

Een zorginstelling is anders dan de reguliere zorg. Het is een plek met veel bedrijvigheid. Een zorginstelling heeft een open karakter en centrale locatie in een stad. Hierdoor zou iedereen gewoon kunnen binnenlopen. Om deze reden is het handig om aanvullende beveiliging in te schakelen. Beveiligers kunnen namelijk niet overal tegelijkertijd zijn. Daarom is de inzet van beveiligingscamera’s een goed idee. Al toevoeging is objectbeveiliging ideaal. Dit houdt in dat een persoon daadwerkelijk in de gaten houdt wat er gebeurt via deze camera’s. Zo kunnen beveiligers gelijk handelen op de plek waar dat nodig is.

Andere soorten beveiligers

Bij een grote zorginstelling zijn alleen zorgbeveiligers soms niet genoeg. Het is ook mogelijk meer mankracht in te zetten met verschillende soorten beveiliging. Denk naast zorgbeveiliging en objectbeveiliging bijvoorbeeld aan hondenbeveiliging. Een beveiliger die met een goed getrainde hond rondloopt maakt vaak meer indruk. Een andere optie is profilering. Deze vorm van beveiliging identificeert potentiële problemen en handelen voordat ze gebeuren. Zo houd je gegarandeerd order in jouw zorginstelling.