Snel internet in het buitengebied

Woon je in Friesland of Drenthe? Dan kan het nog wel is een uitdaging zijn om goed internet te kunnen ontvangen. Dit gaat dan vaak via een ouderwetse kabel en stroomdraden. Hierdoor doet het internet het vaak niet of is de verbinding erg traag. Niks is vervelender dan uren te moeten wachten totdat de pagina eindelijk laadt. 

Overal snel internet

Enkele jaren terug ontstonden er veel bedrijven die als doel hadden om snel internet voor iedereen toegankelijker te maken. Dit gebeurt via een zogeheten glasvezelverbinding. Hiermee werd de internetkabel voor vele geschiedenis. Het grootste verschil in beide zit hem in hoe het internet wordt verstuurd naar jouw woning. Met een kabel gaat dit elektrisch door stroomdraden heen en bij glasvezel wordt de data verstuurd via lichtsignalen. Die zijn veel sneller dan de stroomsignalen van een kabel. De reden waarom vele nog wel kiezen voor een kabel is omdat er nog niet overal glasvezel internetverbinding is aangelegd. Hier is namelijk een aparte verbindingslijn voor nodig. 

Internet vanuit het platteland 

Glasvezel internet wordt steeds populairder omdat veel gemeenten ervoor zorgen dat er een verbinding wordt aangelegd naar de huishoudens. Maar voor huishoudens in de buitengebieden en op het platteland was dit wat lastiger. Zo is glasvezel friesland of glasvezel drenthe iets wat pas sinds een korte tijd mogelijk is. Dit komt voornamelijk door bedrijven als Solcon die ervoor zorgen dat er glasvezel internet beschikbaar is voor gebieden buiten de grote steden. Dit doen zij met pakketten voor glasvezel buitenaf en glasvezel buitengebied. Hiermee kunnen ook particulieren die wat verder buiten de steden leveren genieten van snel internet. 

Belangrijk om op te letten 

Het is handig om eerst te kijken of er mogelijkheid is voor glasvezel internet op de locatie waar je internet wilt ontvangen. Hoewel het tegenwoordig ook in buitengebieden makkelijker wordt. Is het helaas nog niet overal mogelijk. De laatste jaren zijn er veel gebieden bijgekomen zoals glasvezel brabant en glasvezel harderwijk. Bekijk daarom eerst wat er mogelijk is voor jou voordat dat je zomaar iets digitaal gaat bestellen. Veel internetproviders hebben verschillende pakketten voor snel internet, ook als glasvezel internet niet tot de mogelijkheid behoord. Raadpleeg daarom bijvoorbeeld eerst een professional en vraag naar de mogelijkheden. Ook is het wijs om verschillende abonnementen met verschillende soorten prijzen naast elkaar neer te kunnen leggen. Zo weet je altijd dat je voor de keuze gaat die het beste bij jou past. 

Geplaatst op Categorieën ICT