Wat te doen bij een gebroken iPhone glas

Iedereen die ooit een iPhone heeft gehad, heeft dit weleens meegemaakt; een iPhone met een gebarsten scherm. In het ergste geval is je telefoon helemaal stuk, en niets is natuurlijk vervelender dan een telefoon die niet goed of helemaal niet meer werkt. Maar wat moet je eigenlijk doen bij een gebroken scherm?

Veiligheid

Het eerste advies bij een iPhone met een gebarsten scherm is om het veilig te houden. Op het moment dat het scherm is gebarsten, kunnen er makkelijk glassplinters in je vinger komen. Je kunt je hierdoor ernstig verwonden.

Schade beoordelen

Het volgende wat je moet doen is de schade beoordelen. Gaat het om een paar kleine scheurtjes, of is je scherm helemaal gebarsten? Bij kleine barstjes zul je waarschijnlijk niet snel je scherm laten vervangen. Is de schade toch te groot? Dan ben je waarschijnlijk genoodzaakt om toch je iPhone te repareren.

Reparatie opties

Het is bij iedereen wel bekend dat het repareren van je iPhone bij erg prijzig kan zijn. Vooral bij een Apple store is dit vaak erg duur. Daarnaast verschillen de prijzen ook tussen de verschillende modellen van een iPhone. Een iPhone x scherm reparatie is veel duurder dan een scherm reparatie van een iPhone 6 bijvoorbeeld. Dit komt ook doordat de schermen van de iPhone vaak groter worden bij elk nieuw model. Wat ook erg opvalt is een iPhone reparatie bij de Apple store voor de laatste modellen even duur is. Een iPhone 11 reparatie kost evenveel als een reparatie voor een jaar ouder model van de iPhone. Waarschijnlijk zul je niet zo snel naar een Apple store rennen voor een reparatie van je telefoon.

Wat de laatste tijd behoorlijk in opkomst is, is zelf je iPhone repareren. Dit is alleen aan te raden als je een wat ouder iPhone model hebt. Het duurt ongeveer 20 minuutjes om zelf je scherm te vervangen, maar ik zou vooral rustig de tijd nemen. En zelfs als je zelf niet erg technisch bent, is dit nog te doen!