De beste kleding voor op de motor

De beste kleding voor op de motor

Kledingstukken die je onder jouw speciale motorkleding draagt, kunnen jou zonder twijfel extra comfort tijdens je motorritten geven. Sommige motorrijders zweren zelfs bij het dragen van comfortabele onderkleding en zullen zonder de juiste outfit niet eens op het zadel stappen! Anderen vragen zich echter af hoe nuttig ze zijn, want niemand kan de basislaag zien. De vraag is dus waarom en welke onderkleding je tijdens het rijden zou moeten dragen.

De voordelen van het dragen van onderkleding voor motorrijders

Eén van de belangrijkste doelen van een basislaag is het absorberen van het overtollige vocht dat door de huid wordt geproduceerd. De juiste basislaag houdt onze huid in feite droog en geïsoleerd. Het voegt zo een element van comfort toe aan de motorritten.

Het gaat in dit geval niet alleen om het gevoel van een verbeterd welzijn. Deze basislaag kan zo ook huidirritatie en verschillende complicaties voorkomen die daaruit voortvloeien. Het kan zelfs onaangename geuren onder controle houden. Iets wat bijzonder handig is als je op de motor bijvoorbeeld naar je werk rijdt.

De juiste onderkleding is dus een essentiële aanvulling op je motorkleding en is relatief eenvoudig. Je hoeft het niet eens na elke rit te wassen. Indien correct uitgekozen, verricht het daarentegen wel uitstekend werk om overmatig zweten te voorkomen.

Het verzorgen van je onderkleding is gelukkig ook bijzonder eenvoudig. De meeste hoogwaardige basislagen zijn immers van zeer duurzame materialen gemaakt zodat ze heel lang meegaan. Ze zijn ook gemakkelijk te wassen en drogen veelal snel. Bovendien zijn de benodigde basislagen niet duur. Dus voor een kleine prijs kun jij een superieur comfort aan al je motorritten toevoegen!

Wanneer gebruik je een basislaag?

De onderkleding voor motorrijders is handig tijdens alle seizoenen en in alle weersomstandigheden. Het lijkt soms dat het dragen van minder kleding ons in de zomermaanden koel houdt, maar dit is bij motorkleding niet het geval.

De unieke beschermende bovenkleding van een motorpak is immers van hoogwaardige, slijtvaste materialen gemaakt. Als je deze echter te lang direct in contact met de huid houdt, dan zal het zweten dramatisch toenemen. Waardoor de motorritten zelfs een zomer nachtmerrie worden!

Het is in de zomer dus essentieel om ook dan een goede basislaag te dragen die de huid meer dan ooit van de rest van de uitrusting isoleert. Deze basislaag zou zelfs het enige deel van de kleding moeten zijn dat met de huid in contact komt. Een stoere PME Legend broek plus t-shirt en een motorjack horen hier dus bovenop te zitten. En nee, je zult het dan dus zeker niet te warm hebben!

Veel mensen verwarren deze motor onderkleding ook wel met thermo ondergoed, zoals leggings. Ondanks hun vergelijkbare uiterlijk hebben ze verschillende kenmerken plus verschillende functies. En zijn ze daarom zeker niet uitwisselbaar.

Wat je moet weten bij het shoppen voor deze onderkleding

Zorg er altijd voor dat je voor onderkleding in de juiste maat gaat. Een maat groter of kleiner zal je al vlot oncomfortabel maken en het biedt dan ook onvoldoende bescherming. Je kunt daardoor bovendien aan het einde van jouw rit last van pijnlijke gewrichten en ledematen krijgen. Controleer daarom altijd de instructies van de fabrikant met betrekking tot de correcte maat.

Het is voor de keuze van de beste kleding voor op de motor van top belang om altijd naar comfort te streven. Je wilt daarom altijd een basislaag dragen die helpt bij het reguleren van je lichaamstemperatuur onder allerlei verschillende weersomstandigheden.

Kies daarnaast kleding uit die jouw bewegingsvrijheid of het vermogen om met de motorfiets te manoeuvreren niet belemmert. Welke kleding je uiteindelijk ook verkiest: weet dat welke kleding je onder een motorpak draagt een groot verschil maakt om je koel en comfortabel te houden.