Prepaid simkaart of een abonnement, wat is geschikter voor jou?

Prepaid simkaart of een abonnement, wat is geschikter voor jou?

Het gebruiken van je telefoon kan via twee aansluitingen. Zo is het mogelijk om een prepaid simkaart aan te schaffen, maar is het afsluiten van een mobiel abonnement (sim only) ook een optie. De vraag is dan vaak: wat is geschikter voor mij? Hier lees je meer over in dit artikel!

Prepaid of abonnement

Waar de een het gebruiken van een sim only abonnement fijner vindt, zijn er anderen die prepaid geschikter vinden. Uiteindelijk komt het neer op de manier waarop je de aansluiting (en je telefoon) gebruikt. 

Prepaid simkaarten zijn vooral geschikt voor degenen die kostencontrole willen, meestal geen grootverbruikers zijn, en een flexibele oplossing willen. Daarentegen worden abonnementen vaker afgesloten door mensen die kiezen voor gemak en voordelige bundels. 

Hieronder lichten we beide aansluitingen verder toe.

Prepaid simkaarten

Doordat je bij het kopen van een prepaid kaart geen contract afsluit, heb je geen vaste betaalverplichtingen. Je bepaalt simpelweg zelf hoe je de simkaart gebruikt. Dit kan eens per maand, maar ook iedere dag zijn. Je kosten zijn altijd verbonden aan je eigen gebruik, waardoor je hier meer controle over hebt. Je hoeft pas op te waarderen wanneer je beltegoed op raakt, maar dit kan ook eerder of later (als je de kaart niet direct wilt gebruiken).

Prepaid is dus vooral gericht op kostencontrole en flexibiliteit, en wordt vaker gebruikt door kleinverbruikers. Een website zoals www.prepaidsimkaarten.nl maakt het mogelijk om eenvoudig prepaid simkaarten te vergelijken.

Mobiele abonnementen

Mobiele abonnementen zonder telefoon worden sim only abonnementen genoemd. De belangrijkste voordelen van sim only abonnementen zijn het gemak en de voordelige bundels. Voor een relatief laag bedrag per maand heb je een mooie bundel met voldoende data, belminuten en sms’jes. Ook hoef je niet handmatig op te waarderen, gezien je automatisch iedere maand betaalt en je bundel ontvangt. 

Prepaid bellen of een abonnement?

Je zou voor alleen bellen prepaid kunnen gebruiken, of hier een mobiel abonnement voor afsluiten. Ga je alleen bellen, dan kun je goedkoper uitkomen met een prepaid simkaart. Dit komt doordat je alleen voor het bellen belt, en er dus geen sprake is van andere kosten. Met een abonnement betaal je namelijk ook voor internet, wat zonde is als je dit niet gebruikt.

Ben je daarentegen een grootverbruiker van zowel belminuten als data, dan is een abonnement in veel gevallen voordeliger. Het ligt dus vooral aan je eigen gebruik en situatie. Het handige aan bellen via prepaid is dat je hiervoor geen contract afsluit en het dus ook kunt inzetten als tijdelijke oplossing.