Doel van een product configurator

Doel van een product configurator

De meeste bedrijven (met een fysieke winkel) hebben tegenwoordig allemaal een webshop. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om ook een webshop te nemen, wil je natuurlijk de beste kwaliteit webshop hebben. Gelukkig zijn er veel trucjes die je kunt toepassen om jouw webshop beter te laten werken. Het toepassen van een product configurator is bijvoorbeeld een van die trucjes. Een product configurator houdt in dat je in een app of webshop dingen als klant kunt personaliseren. Daarnaast zal het er ook voor zorgen dat je makkelijker een offerte kunt genereren. Misschien klinkt het nog allemaal een beetje vaag, daarom kun je in dit artikel meer informatie lezen over een product configurator.

1.Ontwerpen en samenstellen

Zoals al eerder benoemd is, kun je met behulp van een product configurator je klanten producten laten personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld je klanten de kleur van een product laten aanpassen of eigen tekst op het product laten zetten. Terwijl de klant dit doen kunnen zij live meekijken met hoe hun samengestelde product eruit komt te zien. Als je dit als bedrijf toepast zijn klanten vaker tevreden en hebben zij het idee dat zij hun eigen product hebben ontworpen.

2.Automatisering

Naast het personaliseren kun je een product configurator ook toepassen ter automatisering van je processen. Zo kunnen offertes bijvoorbeeld makkelijker en sneller opgesteld worden. Daarnaast zal je capaciteit groter worden, waardoor er meerdere klanten tegelijkertijd actief kunnen zijn.

Ben je door dit artikel benieuwd geworden naar een product configurator? Wil je het zelf kunnen toepassen op jouw webshop? Via de website orange-juice.nl kun je nog extra informatie krijgen en lees je alle mogelijkheden die zij hierin aanbieden.

Geplaatst op Categorieën ICT