Wat kun je met Power BI doen?

Wat kun je met Power BI doen?

Het is erg handig en belangrijk om data op een begrijpelijke manier weer te kunnen geven. Dit kan op allerlei verschillende manieren zijn: grafieken, diagrammen en histogrammen. Het meest praktische is zelfs nog wanneer meerdere diagrammen en grafische weergaves op een pagina gezet kunnen worden, zodat alles in een keer te aanschouwen is. Dit kan met Microsoft Power-BI. Bij Leer Power BI kun je een cursus volgen waarbij je aangeleerd krijgt om met Microsoft Power BI te werken. De Power BI cursus leert gebruikers om data te visualiseren voor de eindgebruiker. Een Power-BI dashboard laat alle gegevens zien op een pagina zien, waardoor in een oogopslag te zien is welke data er is.

Data

Data wordt steeds belangrijker gevonden de laatste jaren. Dit komt omdat data een groot deel van de informatie over het functioneren van een bedrijf kan weergeven, waardoor het goed verwerken en aflezen van de data ook van groot belang is. Vrijwel alle informatie kan omgezet worden in data. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen weergeven welke werknemer het meeste verkoopt, of hoe het gaat met de omzet per maand, zodat je patronen binnen een bedrijf vast kunt stellen. Daarom is het handig om data inzichtelijker te maken door bijvoorbeeld gebruik te maken van grafieken en diagrammen. Het is voor mensen dan makkelijker om te zien wat de data betekent. Dit komt doordat mensen visueel ingesteld zijn, wat inhoudt dat het vaak logischer is voor mensen om een grafiek te zien dan om deze uitgelegd te krijgen.

Microsoft

Microsoft is de uitgever van het Power-BI programma. Naast dit programma bieden zij nog veel meer andere en bekendere programma’s. Het bekendste is het Office pakket. Hierin zitten Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint en Microsoft Outlook, wat de e-mailaanbieder van Microsoft is. Deze programma’s bieden allerlei functies die het werken gemakkelijker maken, door opties te bieden die veel en graag gebruikt worden.

Geplaatst op Categorieën ICT