Wat is de beste wasmachine?

Wat is de beste wasmachine?

Wat is de beste wasmachine? Dit is natuurlijk een relatief groot begrip. Wat voor jou de beste is kan bijvoorbeeld voor de buurman totaal niet handig zijn.

Natuurlijk zijn er wel de echte beste wasmachines die gewoon in allerlei tests en dergelijke, als beste naar voren komen. Je hoeft gelukkig niet heel vaak een wasmachine te kopen, maar ondanks de enorm ruime keuze, kan het best lastig zijn.

Je kunt tegenwoordig dan ook niet alleen kiezen uit aantal kilo’s en dergelijke. Het uiterlijk speelt nu ook nog eens een rol. Heel leuk voor de mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een roze retro wasmachine, maar lastig voor de mensen die gewoon de beste wasmachine zoeken!

Keuze genoeg dus, maar wat is de beste wasmachine voor mij?

Wat is de beste wasmachine voor mij/ons?

Iedereen zit in een andere situatie en het zou heel makkelijk zijn als er gewoon 1 wasmachine was die voor iedereen past. Maar dan zit jij, die misschien alleen woont, opeens met een wasmachine groot genoeg voor een gemiddeld gezin. Niet de bedoeling!

Het is dus fijn dat er genoeg keuze is, maar kan het ook lastig maken.

Je kunt je bij wasmachines afvragen of duurder altijd beter is en of de reviews die er te lezen zijn, wel echt zijn. Een wasmachine aanschaffen kan ook redelijk duur zijn en je wilt dus zeker geen miskoop doen.

Houd bestedeal.nl in de gaten voor de beste deal voor jouw nieuwe wasmachine.

Als je niet weet welke wasmachine het beste bij jou past, dan kun je op het internet heel handig gebruik maken van keuzehulp. Je beantwoordt dan een aantal vragen zoals je budget, of je een bovenlader of voorlader wil en bijvoorbeeld wat je belangrijk vindt. Denk aan een merk de best geteste wasmachines.

Ook moet je bij het kopen van de beste wasmachine voor jou, letten op het vulgewicht. Als klein gezin van maximaal 2 mensen heb je bijvoorbeeld genoeg aan een vulgewicht van 6kg. Tenzij je natuurlijk om wat voor reden dan ook meer moet wassen. Is jouw huishouden groter dan 2 mensen? Dan zul je meer vulgewicht nodig hebben.

Waar is de beste wasmachine op getest?

Voor het gemak van de consument, worden er allerlei apparaten getest door mensen die hier vervolgens eerlijk en objectief hun mening over geven. Ook in vergelijking met andere wasmachines. Voor een betrouwbare test van de beste wasmachines kun je het beste terecht bij die van de consumentenbond.

Om een wasmachine te testen wordt er specifiek gelet op een aantal zaken.

Je koopt een wasmachine om je kleding er vuil in te stoppen en deze er schoon weer uit te halen. Bij de test voor wasmachines wordt er gelet op de capaciteit van de wasmachine om dit op 40% graden te doen. Dit wordt bij verschillende wasprogramma’s getest.

Verder is het fijn als een wasmachine zuinig is, dus ook dit wordt uitgebreid getest en de wasmachine wordt dan voorzien van een energielabel. Uit tests is inmiddels gebleken dat de ene wasmachine, in vergelijking met een andere zomaar de helft schelen in energiekosten.

Als laatste wordt het spoelen getest. Je wil geen wasmiddel terugvinden op je pas gewassen kleding. Hiervoor wordt het restwater getest op hoeveel wasmiddel hier nog in zit.